Savjeti

 

Molimo Vas da nam pitanje postavite putem e-maila, a odgovore na najčešće postavljena pitanja možete naći na ovoj stranici.1.  Koje sobno bilje dobro podnosi sjenu?

Vrste sobnog bilja koje dobro podnose sjenu su Zamioculcas, Fatsia, Aspidistra itd.


 

2.  Koju vrstu bi mogli posaditi kao zimzelenu živicu?

- Cupressocyparis leylandii je pogodan zbog brzog rasta i vjetrozaštitnih svojstava. Pogodan za visoke, formalne živice.
- Photinia robusta je zanimljiva zbog iznimne, crvene boje u proljetnom i jesenskom razdoblju i otpornosti na bolesti. Pogodna je za srednje visoke živice.
- Ostale vrste su Prunus laurocerasus (lovor višnja), Thuja smaragd, Cupressus arizonica itd.


 

3.  Možete li nam preporučiti par ukrasnih grmova otpornih na sušu koji cvijetaju ljeti?

Biljne vrste koje podnose sušu te bogato i dugotrajno cvijetaju u ljetnom razdoblju su Lavandula sp. (lavanda), Gravillea sp. , Nerium oleander (oleandar), Lagerstroemia indica (lagerstremija), itd


 

4.  Kada je najbolje vrijeme za sadnju voćki?

Idealan period za sadnju voćki je od jeseni (nakon što biljke odbace list) pa do  početka proljeća.

 


 

5. Koje su cvatuće biljne vrste pogodne za sadnju u jesenskom periodu?

Cvatuće vrste pogodne za sadnju u jesenskom periodu su Ciklame (Cyclamen), Hebe (Hebexandersonii), Erika (Erica), Kaluna (Calluna vulgaris).

 


 

6. Kakvo tlo je pogodno za sadnju Kamelije (Camelia japonica)?

Za uspješan rast, kamelija treba rahlo tlo i dobru drenažu.

Kombinacija postojećeg tla s kiselim supstratom je najpogodnije tlo za sadnju budući da kamelija treba kiselo tlo (pH 5,5 do pH 6,8)

Ovaj specijalni supstrat, koji koristite još za sadnju Rododendrona i Hortenzija,  možete nabaviti u našim vrtnim centrima.

 


 

 

7. Listopadno stablo pogodno za sadnju isključivo kao soliter u svrhu dobivanja sjene?

Listopadno brzorastuće stablo pogodno za sjenu i kao dekorativni zeleni "soliter" je Paulovnia (Paulownia tomentosa) i Katalpa (Catalpa bignonioides).

 


 

 

 
 • URES - 25 godina s VAMA! :-)
  URES - 25 godina s VAMA! :-) 15.02.2018 URES slavi svoj VEELIKIII jubilej, 25. rođendan! :-) Zahvaljujemo od srca, SVIM kupcima-ljubiteljima bilja i klijentima koji su sve ove godine bili uz nas, poticali nas i inspirirali! Zbog…
 • Bijela zima u Floresu
 • Agrumi
  Agrumi Tijekom cijele godine u ponudi imamo velik izbor agruma različitih vrsta i sorti... - limun, naranča, grejp, mandarina, kumkvat...
 • Obojite zimske dane cvjetnicama
  Obojite zimske dane cvjetnicama Obojite zimske dane cvjetnicama raznih boja :)
 • Božićne zvijezde - simbol Božića
  Božićne zvijezde - simbol Božića Kakav bi to Božić bio bez božićne zvijezde u vašem domu ili poslovnom prostoru? Sigurni smo da ćete odabrati pravu zvijezdu za sebe među mnoštvom malih i velikih, crvenih, rozih…

©: Ures d.o.o.

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).